Afganistanlı yoksullar, Kimse Yok Mu Derneği'nin dağıtacağı kurban etleri için gün sayıyor. Yardım alan yoksul ailelerden biri olan Melik Zad, "Geçen Ramazan ayında çuval dolu gıda yardımı yapıldı. Ramazan boyunca dua ede ede kulandık. Şimdi de kurban yardımı için iki gözümüz kapıda. Çocuklarım bazen “Baba baba yardım kartı ne zaman getirecekler ve biz gidip ne zaman yardım alacağız." ifadelerini kullandı.

Başkent Kabil’in Dağlar Tepesi'nde yaşayan Melik Zad isimli Afganlı, ülkedeki işsizlik nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyledi. Kimse Yok Mu Derneği'nin yardımı ile ayakta kaldıklarını anlatan Zad, Kurban Bayramı'nda dağıtılan et sayesinde gerçek bir bayram yaşadıklarını kaydetti.

Kiralık oturduğu evinin her an çökmesinden korktuğunu belirten Melik Zad, "Gördüğünüz gibi virane olan bu kiralık evde yaşıyorum. Evim çok tehlikeli bir yerde. Her an çöke bilir. Param olmadığı için başka bir yere geçemiyorum. Zaten aylık yaklaşık 80 dolar kira ödüyorum. İki kızım ve bir oğlum var. Hepsi küçük yaştalar. Her sene Türkiye’den Kimse Yok Mu Derneği bize yardım getiriyor. Allah şahit ki gerçekten o yardımları aldığımızda sanki bayram havası evimize doğuyor. Geçen Ramazan ayında çuval dolu gıda yardımı yapıldı. Ramazan ayı boyunca dua ede ede kulandık. Şimdi de kurban yardımı için iki gözümüz kapıda. Çocuklarım bazen “Baba baba yardım kartı ne zaman getirecekler ve biz gidip ne zaman yardım alacağız diyorlar." ifadelerini kullandı.

Kimse Yok Mu Derneği'nin düzenlediği kurban faaliyetleri her sene binlerce fakirin yüzüne tebessüm getiriyor. Afganistan'da küçükten büyüğe herkes yardımlara vesile olanlar için şöyle dua ediyor; "Allah yardım edenlerden razı olsun. Allah ne muratları varsa versin. Bu dünyada karşılarına çıkmasa da öbür dünyada mutlaka yapıkları yardımların sevabını Cenab-ı Hak kat be kat verir inşallah.”

Kimse Yok Mu Derneği yaklaşık 10 senedir Afganistan’da insani yardımda bulunuyor. Bu yardımlardan ülkede meydana gelen doğal afet mağdurları ve yoksul aileler
faydalanıyor.