Zeytin Dalı Harekatında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de yaşayan sivillerin emniyeti için gereken tüm tedbirler alması ve bunun yanında harekât alanında insani yardım faaliyetlerinin etkin şekilde yürütülebilmesi ve PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerinin baskı ve zulmünden kurtulmak için bölgeden ayrılan masum halkın güven ve huzur içinde yaşayabileceği geçici barınma kamplarının tesis edilmesi maksadıyla ilgili kurumlarla koordineli olarak faaliyetlere devam etmektetir.

sana haber ajansının yalan haberinde Türkiyeyi kötü göstermek için küstahça açıklamalarda bulundu.

işte sana'nın yalan yanlış açıklaması:

 Türkiye güçleri ve onlara tabi teröristler Halep kırsalının kuzeyinde Afrin Kentinde sivil evleri ve hizmet kurumlarını yağmalamaları ardından bugün kentin içine girip vatandaşların evlerini ve hizmet kurumlarını yağmaladılar.

Yerel kaynaklar ve muhtelif medya araçlarının birbiriyle uyumlu olarak aktardıkları haberlerde; Türkiye güçleri ve onları tabi teröristlerin bugün kente girmeleri ardından vatandaşlar ait birçok evi havaya uçurduklarını kaydetti. Haberlerde söz konusu güçler ve teröristlerin sivillerin evlerini ve hizmet kurumlarını yağmalayıp çaldıklarını ifade etti.