Almanya Dışileri Bakanı Frank-Walter Steinmeier Müslümanların Ramazan Bayramını kutladı. Yazılı bir açıklama yapan Bakann Steinmeier, “Bu yılki ramazan ayının sonunda tüm Müslümanların Ramazan bayramını kutlamaktan büyük sevinç duyuyorum." dedi. Ramazan’ın iç muhasebe, diyalog ve insanlarla buluşma dönemi olduğunu da kaydeden Bakan Steinmeier, “Karşılıklı saygı ve hoşgörü bu aya damgasını vuruyor. Bunlar aynı zamanda bizim barış içinde bir arada yaşamak için ihtiyaç duyduğumuz değerlerdir." dedi.

Bu yıl yine Ramazan Bayramı'nı kutlayamayan Müslümanların da olduğunu ve dünyanın birçok bölgesinde savaşların devam ettiğine de dikkat çeken Steinmeier, “Bu savaşlarda yakınlarını kaybedenler için de üzüntülerimi dile getirmek istiyorum." dedi. Steinmeier bazı dönemlerde birbirini anlamaya ve saygıya büyük ihtiyaç duyulduğunu da kaydetti ve “Geleceğin üstesinden sadece hep beraber ve köken, dil veya din farkına takılmadan hareket ederek gelebilir, barışı koruyabilir ve dünyamızı daha yaşanır kılabiliriz." dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı açıklamasını, “Tüm Müslümanlara tüm kalbimle iyi bir Ramazan Bayramı diliyorum." ifadesi ile bitirdi. Bakan Steinmeier birkaç gün önce de başkent Berlin’de Almanya’nın kabul ettiği Suriyeli bir mülteci ailenin evinde iftara katılmıştı.