Alman Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Özcan Mutlu, Türkiye'de medyanın susturulması durumunda, demokrasinin çöküşü anlamına geleceğini belirtti.

İpek Medya Grubu'nu hedef alan polis baskınını değerlendiren Özcan Mutlu, şunları söyledi: "Demokrasilerin iki ana ögesi var: güçlerin ayrılığı ve basın özgürlüğü. Eğer bir ülkede güçlerin ayrılığından söz edilmezse, adalet ve medya bağımsız olmazsa, demokrasiden söz edilemez. Türkiye’deki son gelişmeler değerlendirildiğinde maalesef bu iki alanda da gidişatın pek iç açıcı olduğu söylenemez. Muhalif gazeteler baskı ve tehdit altında, medya bağımsızlığı tehlikede. Bu tehlike devam eder, medya susturulursa demokrasinin çöküşü anlamına gelir." ifadelerini kullandı.

"Bu sebepten Türkiye’de son gün, ay ve yıllardaki gelişmelerden kaygılıyım. İnsanlar artık telefondan konuşmaktan korkuyor, açıklama yapmak ve demeç vermekten korkuyor. Gazeteciler düşüncelerini yazamıyorlar, yazanlar ise işinden oluyor. Yazan gazetelerin sahipleri tehdit altında." şeklinde konuşan Özcan "Umudum ve temennim, Türkiye’nin en yakın zamanda bu yanlış yoldan dönmesi ve demokrasiye geri dönmesi. ifadelerini kullandı.