Almanya’da 2017 yılı hac organizasyonunda görevlendirilecek kafile başkanları ile grup görevlilerini bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenlendi.

2017 yılı hac organizasyonunda görevlendirilecek kafile başkanları ile grup görevlilerini bilgilendirmek amacıyla Almanya’nın Köln Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezinde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Aşıkoğlu, 2017 Hac Organizasyonu Koordinatörleri Ahmet Dilek (Köln), Ramazan Dağlı (Frankfurt) ve Kuddusi Uysal (Münih), DİTİB Hac ve Umre Hizmetleri Müdürü Ali Özdemir, kafile başkanları ve grup görevlileri, kadın görevliler ile merkez görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan bilgilendirme toplantısında, hac görevinin önemli bir görev olduğuna değinen DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Aşıkoğlu, “Müminin hayatında çok önemli anlar vardır. Hac insan hayatında ayrı bir merhaledir. Hacı adaylarına hac ibadetini anlatacak, tatbik ettirecek kişiler olarak önemli görevler üstleniyorsunuz. Hacımıza vereceğimiz mesajları önceden düşünerek, çalışmalarımızı önceden planlayarak görevimizi icra etmeliyiz. Hac, maddi ve manevi, dünyevi ve uhrevi, ferdi ve sosyal yanı olan bir ibadettir. Allah bu niyetinizi kabul eylesin“ dedi.

Haccın sabır ve hoşgörü ile yapıldığına değinen DİB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Allah’ın evinde Allah’ın misafirleriyle beraber olacaksınız, her biriniz imtihana tabi tutulacaksınız. Hacı adaylarına rehberlik ve haccı hissettirme bizim yapacağımız görev ve irşad ile alakalı olacaktır. Hacı adaylarına karşı misafire karşı olan hürmeti göstermelisiniz. Eğer sabır gösterir, hacıya hürmet ederseniz emin olun işlerin çok daha kolay yürüyeceğini görecek ve buradan gittiğiniz heyecanla ve bundan sonraki hayatınızda da orada edindiğiniz ruh halini sürdürme kararlılığıyla geriye döneceksiniz. Eğer dualarınıza başkasını katarsanız veya başkalarının duasının arasına girebilirseniz karşılığını alacaksınız. Rabbim dualarınızı kabul eylesin“ dedi.

2017 hac organizasyonu koordinatörleri Ahmet Dilek, Ramazan Dağlı ve Kuddusi Uysal konuşma yaparak şu konulara değindi:

"Çok güzel hizmeti çok iyi organize etmeli ve planlamalıyız. Kutsal yolculuğa çıkmadan, her anını şimdiden çizerek, planlayarak ve hacılarımızın girdiği duygusal yoğunluğuna ortak olmamız gerekir. Hac süresince hacılarımıza bilgilerimizi aktarmalı ve her saniyesini değerlendirmeliyiz. Her bir kafile başkanımız, grup din görevlilerimiz ve bayan görevlilerimiz, organizasyonu bizatihi kendisi gibi sahiplenmelidir.“

Organizasyon hakkında bilgi veren Hac ve Umre Hizmetleri Müdürü Ali Özdemir, bu yıl 19 kafile ile kutsal topraklara intikallerin gerçekleştirileceğini, ilk uçuşların 13 Ağustos tarihinde başlayarak, 23 Ağustos tarihine kadar süreceğini, dönüşlerin de 9 Eylül’de başlayıp, 12 Eylül’de sona ereceğini kaydetti. Sinevizyon eşliğinde vize, uçuş, havalimanı intikalleri ve kargo hizmetleri hakkında geniş bilgi veren Özdemir, her yıl olduğu gibi bu yıl da Mekke ve Medine’de irtibat bürolarının oluşturulacağını söyledi. Özdemir ayrıca, hacı adaylarının ve görevlilerin uçuş öncesi en az 4 saat önce havalimanında olmaları gerektiğini, pasaport başta olmak üzere ihramlarını yanlarına almaları gerektiği üzerine vurgu yaptı.