Dünya çapında öldürücü makineler üretmekle bilinen firmanın İsrail'de farklı şehirlerde birçok okulu var. Ancak aılacak anaokulu Kudüs'te bir ilk olacak. 2018/2019 öğretim yılında açılacak olan anaokulu hakkında İsrailli yetkililer “kurum mümkün olan en küçük yaştan itibaren ileri teknolojiyi besleme ve geliştirmenin arayışına girecek” denildi.

250 BİN DOLARA MAL OLACAK

Middle East Monitor'un haberine göre beş ya da altı yaşındaki çocuklara bilgisayar ve sanat teknolojisi öğretilerek “öldürme sanatı”na dair en ileri akılların üretilmesi hedefleniyor. Anaokulu ise çoğu Amerikalı şirket tarafından karşılanmak üzere 250 bin dolara mal olacak.

FİRMA CEO'SU: EĞİTİM ALANINA YÖNELMEK BİZİ HEYECANLANDIRIYOR

Lockheed Martin Israil'in CEO'su Joshua Shani yeni okul hakkında “Anaokularımız her bakımdan İsrail'in yaratıcılığıdır ve halihazırda Kore ve Almanya gibi ülkelerden gelen diğer heyetler de benzer bir yönde hareket etmek istedikleri için bize geldiler” dedi. Shani aynı zamanda anaokuluna dahil olmanın “mantıklı” olmadığını kabul ederken, "askeri havacılıkla ilgili bir enstitü açabilirdik ancak eğitim alanına yönelmek bizi daha çok heyecanlandırıyor” diye konuştu.

Kaynak: Time Türk