Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Yardımcısı ve Dubai Emiri Muhammed bin Raşit el-Maktum, mutluluktan sorumlu devlet bakanlığı kurulacağını açıklamasının ardından bugünkü kabine revizyonunda bakanlığın Ohood el-Rumi'ye verildiğini duyurdu.

El-Maktum, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili kardeşlerim, kardeşim Muhammed bin Zayed El Nahyan (Abu Dabi emirliğinin veliaht prensi) ile görüştükten sonra, kabinede bir takım değişiklilerde bulunduk." ifadelerini paylaştı. El-Maktum, bütün bakanları fotoğrafları ve isimleriyle birlikte duyurdu. El-Maktum, kabinede beş de kadın bakanın yer aldığını bildirdi.

Kabinede, yeni kurulan mutluluk bakanlığı ve 22 yaşındaki bir kadın bakan da dikkat çekti. Kabinede, yeni kurulan iki bakanlık olan Mutluluktan sorumlu Devlet Bakanlığına Ohood el-Rumi ve Hoşgörüden Sorumlu Devlet Bakanlığına Halit el-Kasimi getirildi. Ayrıca Gençlik İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığına ise 22 yaşındaki Şemma el-Mezrui getirildi.

El-Maktum, dün twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mutluluktan Sorumlu Devlet Bakanlığı, sosyal işler ve halkın memnuniyeti ile ilgili hükümet politikalarını yönetecek." demişti. El-Maktum, bazı bakanlıkların birleştirileceğini ve bir de Hoşgörü Bakanlığı kurulacağını açıklamış ve “Toplumda temel bir değer olarak hoşgörüyü teşvik etmek için Hoşgörü Bakanlığı kurulacak.” ifadelerini paylaşmıştı.