İsrail Meclisi Knesset’in Arap parlamenteri Hanin Zoabi, İsrail işgal ordusunun Filistinlilere uyguladığı şiddete dair yaptığı eleştiriler nedeniyle oturumdan çıkmaya zorlandı.
Arap48 tarafından aktarılan habere göre; İsrail Meclisi Knesset'in Arap parlamenteri Hanin Zoabi, İsrail işgal ordusunun Filistinlilere uyguladığı şiddete dair yaptığı eleştiriler nedeniyle oturumdan çıkmaya zorlandı.

ZOABİ: İSRAİL ORDUSUNU NASIL ADLANDIRALIM?

Knesset Eğitim Komitesi toplantısında konuşan Zoabi, İsrail işgal güçlerinin Filsitinlileri öldürmesini eleştirdi. Zoabi, “Bir kişi hayatında bir kere dahi adam öldürse bir katildir. Biz her gün değil ama ara sıra adam öldüren bir orduya ne demeliyiz?”dedi.

Eğitim Komitesi Başkanı Yakov Margi Zoabi'ye cevaben, “İsrail askerleri katil değildir. Katlanılmaz bir gerçekliğin içinde faaliyet gösteriyorlar.” dedi.

ZOABİ'YE MAVİ MARMARA VURGUSU

Odayı terk etmeden önce Zoabi eşyasını almak istedi ancak aşırılıkçı parlamento üyesi Yahudi Yurt Partisi'nden Shuli Moalem-Refaeli: “Belki bazı eşyanı da Marmara'da unuttun” diye konuştu.

Moalem-Refaeli'nin bu çıkışı ise 2010 yılında İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı kuşatmayı kırmak için yola çıkan, içinde yardım malzemelerinin bulunduğu ve 10 Türk vatandaşının İsrail işgal güçleri tarafından öldürüldüğü Mavi Marmara Gemisi'ne bir göndermeydi. Knesset üyesi Zoabi de Mavi Marmara'daydı.

Eğitim komitesi, eğitim bakanlığının elini güçlendirmek için sol görüşlü örgütlerin okullara girmesini yasaklayacak bir kanun tasarısını görüşmek amacıyla toplanmıştı.

Kaynak: Time Türk