Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta cumhurbaşkanı seçimi için oy verme işlemi başladı. Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliği'nde açılan seçim sandığında oy verme işlemi yerel saat ile 08.00 başladı. Seçim sandığına ilk oyu Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu attı.
Toplam 3bin 705 seçmenin kayıtlı olduğu ülkede 2 sandıkta oy veriliyor.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) mikrofonuna konuşan Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu," Bu anı çok gururla bekliyorduk. İlk olarak bu seçimleri gerçekleştiriyoruz. Burada 3 bin 705 seçmenimiz var. Aslında çok daha fazla vatandaşımız yaşıyor burada. Vatandaşlarımız 4 gün boyunca oy kullanabilecek. Eğer seçim ikinci tura kalırsa 17 Ağustos'tan itibaren 4 gün daha oy verme işlemimiz devam edecek." dedi.

YSK tarafından belirlenen adres değişikliği yapan seçmenlerin oy kullandığını hatırlatan Büyükelçi, bu uygulamanın gurur verci olduğunu kayd etti. Mütevellioğlu, randevu alamayan seçmenler için bilgisayar üzerinden otomatik olarak oy verme zamanının ayarlandığını hatırlattı.

Türkmenistan'da mimar olarak çalışan Başak Burcu Altıntaşlı isimli Türk vatandaşı, oyunu kullandıkları için mutlu olduğunu aktardı. Diğer Türk seçmenler de vatandaşlık görevleri olan oy vermeyi yurtdışında gerçekleştirdikleri için sevinçli olduklarını aktardı.