Rusya’nın Nijni Novgorod kentinde bir askerin ağaca tırmanan bir kediyi kurtarmak için düzenlediği operasyon ülkede günün olayı oldu. Mart ayında çekilen görüntülerin internete konulmasının ardından binlerce vatandaş askerin ısrarlı çabalarını gülerek izledi.

Görüntülere göre, önce bir ağacın altında vatandaşlar toplanıyor. Kedinin sahibi kadın “Oğlum buraya gel!, Geri dön, hayatım!” diyerek kedisinin ağaçtan inmesini istiyor. Bu sırada üniformalı bir Rus askeri konuyu ciddiye alıyor ve birbiri ardına ilginç girişimlerde bulunuyor. Kalabalıktan bir ip ve su şişesi isteyen asker kedinin bulunduğu ağacın tam karşısında bulunan binanın 3-4’üncü katında balkona çıkıyor. Su şişesini fırlatarak ağaca bağlamak ve sallayarak kediyi düşürmek isteyen asker ilk denemede başarısız oluyor. İpin ucundaki su şişesi binanın ikinci katında bir dairenin camlarını kırıyor.

Bu kez asker ipin ucuna tuvalet kağıdı bağlayarak yeni bir cam kırılma faciasını önlemek istiyor. Ağacın dalını iple yakalayan asker tüm çabalarına rağmen kediyi düşürmeyi başaramıyor. Bina sakinlerinden birisi bir şişe süt vererek kediye vermesini istemesi üzerine, asker öneriyi reddediyor.

Askerin yeni girişimi bir balta talebi ile başlıyor. Askerin kestiği ağaç hemen yakında bulunan elektrik kablolarının üzerine düşüyor. Elektrik telleri kısa devre yaparken kedi tellerin üzerinden atlayarak karların üzerine düşüyor. Kedinin sahibine dönüp dönmediği ise görüntülerde tam olarak anlaşılmıyor. Görevini tamamlamış olmanın gururunu taşıyan asker kameralara dönerek, “Şimdi eve uyumaya gidiyorum” diyor.