Ermeni asıllı Fransız şarkıcı Charles Aznavour, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 1915 olaylarının yüzüncü yılında Ermenistan'a davet etti.

RTS Televizyonu’na konuşan Aznavour, Türk halkı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı çağrıda, Türkler ile Ermeniler arasında uzlaşmanın sağlanması temennisinde bulundu. Aznavour sözlerine "Biz kardeşiz. Tarihin bazı dönemlerinde bizi ayıran olaylara rağmen bu böyle. Birlikte yeniden bir hayata başlamak zorundayız." diye konuştu. 90 yaşındaki şarkıcı, iki toplum arasındaki uzlaşmanın ölümünden önce gerçekleşmesini arzuladığını kaydetti.

Charles Aznavour soykırım iddialarının yüzüncü yılı olarak kabul edilen 24 Nisan 2015’te Erdoğan’ı Ermenistan'a davet ettiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın henüz davetine hiçbir cevap vermediğini aktaran Aznavour, "Ama eğer Ermenistan’a gitmeyi kabul ederse, ben de onunla gideceğim." diye kaydetti.

Fransız şarkıcı, Ermeni halkının yaşadığı acıları kabul etmeyen inkarcı Türkleri de kınadığını söyledi. Aznavour, inkarcılara karşı nefret duymak gerektiğini söyledi.