39 yaşındaki bir öğretmen sosyal medya üzerinden “Birleşik Arap Emirliklerini elektronik olarak aşağıladığı” için hapsedildi. Öğretmenin “yalan beyanname imzalamaya” zorlandığı ifade edildi.
Christian Wilke, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de öğretmenlik yaparken Ekim 2017'de tutuklandı. Annesi Christine Wilke-Breitsameter ise oğlunun kirli koşullar altında tutulduğunu ve “yalan beyan imzalamaya” zorlandığını söyledi.

Middle East Monitor'un haberine göre anne Wilke-Breitsameter oğlunun hangi nedenle hapsedildiğinin ise kendilerine söylenmediğini ifade etti. “52 gün sonra avukat edinebildiğini ve bütün mahkemenin Arapça yapıldığını” ekledi.

“Şimdiye kadar bildiğimiz kadarıyla elektronik hakaretten bir yıl hapis cezasına ve eşdeğer 15.400 dolar para cezasına çarptırıldı. Beş yıl önce atılmış bir Facebook gönderisini hükümet eleştirel olarak tanımlıyor. Bu zararsız bir şaka" diyen anne, “Al Ain hapishanesinde koşullar zalimce. Kendisi nadiren beslenebiliyorve 18 kilo verdi. Etrafta dolaşan fareler ve yemeklerde hamam böcekleri var. Zatürre baş gösterdi ve tedaviyi reddediyor” diye konuştu.

Anne Christine Wilke-Breitsameter oğlu için korktuğunu ve bu muamelerle yaşamaya devam edemeyeceğinden endişe ettiğini dile getirdi.

Kaynak: Time Türk