NATO ve AB'nin işgali altındaki sözde devlet Belçika'da, terör örgütlerini aratmayan uygulamalar birbirini izliyor. İslam ve Türkiye düşmanlığının en bariz örneklerinin sergilendiği Belçika, en vahşi terör örgütlerinden olan PKK'nın “terör örgütü olmadığını” ileri sürdü. Aynı Belçika, “Belçika İçin Şeriat” isimli yapıyı ise “terör örgütü” ilan etti. Menfaatlerine hizmet eden teröristi koruyup kollayan, besleyip büyüten batı; kendisine hizmet etmeyen hiçbir yapıya ise hayat hakkı tanımıyor.
İŞLERİNE GELMEYİNCE NEFES BİLE ALDIRMIYORLAR

Belçika'da Sharia4Belgium (Belçika İçin Şeriat) isimli teşkilat Anvers Üniversitesi'ndeki bir konuşmaya müdahale etmesiyle gündeme gelmişti. Olayın hemen ardından 2 Nisan'da düğmeye basan dönemin İçişleri Bakanı Annemie Turtelboom, “gayri Müslimlere karşı nefret söylemi” içeriyor gerekçesiyle örgütün internet sitesini kapattırdı. Sitesi 30 gün bile açık kalamayan Sharia4Belgium, 2011'de Flaman siyasi Marie-Rose Morel'in öldürülmesi çağrısı yaptı.

MAHKEMELER 5 AYDA KARAR VERDİ

Hiçzbir silahlı veya bombalı saldırıya karışmayan örgütün sadece bu tehdidine dayanarak Belçika mahkemesi, Sharia4Belgium'un terör örgütü olduğunu ilan etti ve üyelerine hapis cezası verdi. Örgüt elebaşısı Fuad Belkacem'in 7 Haziran 2012'de yakalanmasından 4 ay sonra örgüt kendini feshetti. Örgütün bazı lider ve yöneticileri ise Suriye'de çekilen DEAŞ videolarında görülünce, Eylül 2014'te büyük bir dava açıldı ve 5 ayda 44 kişi için 3 yıldan 15 yıla kadar cezalar çıktı.

AZILI PKK VE DHKP-C TERÖRİSTLERİNE BERAAT!

Sharia4Belgium'u kısa sürede ortadan kaldıran Belçika yargısı, konu PKK ve DHKP-C olunca tümüyle zıt bir tutum izliyor. 1999'da yakalanan DHKP-C üyeleri hakkında ilk hapis cezası kararı 2006'da verilmesine karşın, 2007'de “adli hata” bahanesiyle karar bozuldu. Örgüt lideri Dursun Karataş ile Zerrin Sarı, Şükriye Akar ve Bahar Kimyongür'ü gıyaben yargılayan Anvers Temyiz Mahkemesi, bu azılı teröristler için “beraat” kararı verdi.  Önceki kararlarını yok sayan mahkeme DHKP-C'yi “terör örgütü” diye nitelemeyi de reddetti.

10 YIL SÜREN DAVA TİYATROSU

DHKP-C'li Karataş'ın 2008'de ölümü üzerine Brüksel Temyiz Mahkemesi, “sil baştan” yapıp yeni bir yargılama tiyatrosu başlattı. “DHKP-C Belçika'da terör eylemi yapmadı” diyen mahkeme, basit suçlardan göstermelik cezalar verdi. Özdemir Sabancı dahil 3 kişinin katili terörist Fehriye Erdal'ın Avrupa'da elini kolunu sallayarak gezdiği görüntülerler ispat edildi. Diğer teröristler hakkında da göz boyamaya yönelik cezalar verildi.

PKK LİDELERİNİN EVİ BELÇİKA

PKK'yı güya terör örgütü ilan eden Belçika yargısı, kendi hükümlerine de uymadı. 1990'lı yıllardan beri Belçika'da yaşayan PKK yöneticilerinden Remzi Kartal ile Zübeyir Aydar dahil bir çok terörist  kırmızı bültenle aranmalarına rağmen yasal sığınma hakkı kazandı. Belçika'da ayrıca PKK'ya ait 2 televizyon kanalı yayın yapıyor.

BELÇİKA YARGISI: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL

Brüksel Soruşturma Dairesi terör eylemleri yapma ve çocuk kaçırma dahil bir çok suç işleyen 36 PKK'lı için, “bunlar terör eylemi değil” kararı verdi. Gerekçesinde “silahlı mücadele, terör suçlaması kapsamında değerlendirilemez” ifadesi ile PKK'yı meşrulaştırmaya çalışan Belçika makamları, PKK'nın ülkede yaptığı gösterileri de “ifade özgürlüğü” kapsamında savunuyor.

PKK'NIN UYUŞTURUCU ÜSSÜ

Yakın zamanda ortaya çıkan diğer bir skandal ise, Avrupa'nın yarısına uyuşturucu satan ve kazandığı milyonları örgüte aktaran PKK'nın merkezinin Flaman Bölgesi'ndeki Hasselt şehri olduğu, uyuşturucuları Avrupa'ya Belçika'nın Anvers ve Hollanda'nın Rotterdam limanlarından soktuğunun belirlenmesiydi. 

FETÖ'YÜ DE TERÖR ÖRGÜTÜ SAYMADILAR

Belçika'nın bağrına bastığı diğer bir terör örgütü ise FETÖ. 15 Temmuz'daki kanlı ve alçakça kalkışmasına karşın hem Avrupa Birliği hem de Belçika tarafından terör örgütleri listesine bile alınmayan FETÖ üyeleri, Belçika'da Aktif Dernekler Federasyonu çatısı altında çok rahat bir şekilde hareket ediyor.

Kaynak: Yeni Söz