Türkmenistan’ın Mari ve Lebap vilayetlerinde bir dizi açılışlara katılan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, açılışları takip eden Türk basınına demeç verdi. Brdimuhamedov, en yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkmenistan’ı ziyaret edeceğini söyledi. Erdoğan'ın Kasım ayında Türkmenistan'ı ziyaret etmesi bekleniyor.
“Biz bu ziyarete büyük ehemmiyet veriyoruz” diyen Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumhurbaşkanı sıfatıyla ülkesine ilk ziyareti olacağını belirtti. Türkiye ile siyasette, ekonomide, ticarette, kültürel münasebetlerinin çok iyi düzeyde olduğunu söyleyen Berdimuhamedov, “Burası sizlerin ata vatanınız. Ondan dolayı bizi birleştiren birçok unsur var. Bu ziyaretin kapsamında çok iyi görüşmelerimiz olacak. Türkmen-Türk işbirliğini daha da geliştireceğiz. Biz iki devlet bir milletiz” şeklinde konuştu.
Berdimuhamedov, Türkmenistan’ın bugünler bağımsızlığının 23.yıl dönümünü kutladığını ve bu bayram kutlamalarına Türk basın mensuplarının da katılmasından büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.
Devlet Başkanı Berdimuhamedov, bayram kutlamaları kapsamında Mari vilayetinde Çalık Holding’e ait Çalık Enerji tarafından kurulan elektrik santralinin ve Rönesans Holding tarafından inşa edilen Amonyak ve Üre Üretim Fabrikası’nın açılış törenlerine katıldı. Türk şirketleri bu bölgede 1,5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdi.