ABD Başkanı Barack Obama’nın seçim bölgesi olan Chicago’da yeni açılacak ve not ortalaması yüksek öğrencilere yönelik eğitim verecek olan liseye, şehrin belediye başkanı Obama’nın isminin verilmesini teklif etti. Ancak bölgede yaşayan halk, belediye başkanının isteğine olumsuz cevap verince okula Obama’nın ismi verilmesinden vazgeçildi.

Obama’nın Beyaz Saray Genel Sekreterliğini de bir dönem yapan Chicago Belediye Başkanı Mayor Rahm Emanuel, daha çok beyaz zenginlerin yaşadığı semtte açılacak olan okula başkanın isminin verilmesini teklif etti. Belediye Başkanı Emanuel, "Son birkaç aydır bölgede yaşayan insanların bu konuda görüşlerini alıyoruz. Halktan gelen istek ve talepleri nazara aldık ve okul için muhtemel yeni isimlere bakacağız.” dedi.

Okulun nereye yapılacağı da hala tartışma konusu. Obama’nın isminin verilmesinden vazgeçilen üst seviyede eğitim verecek olan lisenin inşa edileceği bölgeye bir kilometre uzakta aynı nitelikte bir başka lise bulunuyor. Eğitime devam eden Walter Payton isimli lisenin geçen yıl belediye tarafından 17 milyon dolar bütçesi arttırılarak öğrenci sayısının da arttırıldığı dile getirilerek eleştiriliyor.