Bugün yüzlerce Filistinli ve Filistin destekçileri Almanya’nın Frankfurt ve İsviçre’nin Malmö şehrinde Kudüs’e destek gösterileri yapıldı.

Gösteriye katılanlar Mescid-i Aksa’daki uygulamaları sebebiyle İsrail’e karşı çıkılması gerektiği, meselenin özünün İsrail’in Mescid-i Aksa’daki uygulamaları olduğunu bunun İslam Ümmetini birleştirmesi gerektiğine işaret etti.

Göstericiler İsrail güvenlik kuvvetlerinin Filistinlilere karşı uyguladığı baskıyı da kınadı. Katılımcılar İsrail’in Mescid-i Aksa’da Müslümanlara karşı uyguladıkları yaptırımları kınayan ve ve Filistinlilere destek ifadeleri yer alan pankartlar taşıdı ve sloganlar attı. İsviçre ve Almanya’da yapılan Kudüs’e destek gösterilerinde BM’nin İsrail’e baskı yapması ve Mescid-i Aksa’nın eski statüsüne döndürülmesini istedi.

Diğer taraftan, Ramallah yakınlarındaki Kobar kasabasında çatışma. Filistin Kızılayı, Kobar kasabasında İsraillilerin 15 Filistinliyi yaraladığını açıkladı.

Kudüs’de Mescid-i Aksa nöbeti sürüyor

İsrail’in Mescid-i Aksa’yı Müslümanların girişine kapatmasından sonra başlayan Filistinlilerin direnişi sürüyor. Mescid-i Aksa’da ibadet edemeyen Müslümanlar Mescid-i Aksa yakınlarındaki sokaklarda günlük namazlarını kılmaya devam ediyor. Kudüslü Müslümanlar bugün de namazlarını Kudüs sokaklarında kıldı.