Ülkenin başkenti Hartum’dan AFP’nin aktardığı habere göre Kasala bölgesinde bir adam elinde bir bıçakla bir caminin içine saldırı düzenledi. Üç kişiyi öldürdü ve birçok kişiyi de yaraladı.

Eritre sınırındaki Kasala şehrinde Emniyet Müdürü Yahi Sulayman akşam namazı için cemaatin camide toplandığı sırada olayın meydana geldiğini belirtti. Hastaneye gelen yaralıların bıçaklanmış olduğu belirtildi.

Çevredekiler saldırganın kendisini dinlemek istemeyen cami halkına seslendiğini ve daha sonra dinlenmeyince bıçakla saldırıya başladığını ifade etti. Olay üzerine camidekiler de saldırgana karşılık verdi. Zanlı linç edild ve hayatını kaybetti. Saldırganın kimliği henüz tespit edilemedi.

Sudan'ın Ocak ayında Eritre ile doğu sınırını kapatmasından bu yana Hartum Kasala'da olağanüstü hal ilan edilmişti. Resmi yetkililer olağanüstü hal ilan etme kararının ülkede yasa dışı silahları toplama kampanyasının bir parçası olduğunu belirtti. Son aylarda ise yüzlerce Sudanlı askerin Kasala'da konuşlandırılmış olduğu ifade edildi.

SUDAN: OLAĞANÜSTÜ HAL ÜLKESİ

Binlerce Eritreli baskıcı rejimden kaçarak Kasala sınırından Sudan'I geçiyor ve her yıl Akdeniz'den Avrupa'ya tehlikeli yolculuklar gerçekleştiriyor.

Sudan'da Kasala'nın yanısıra halen Darfur, Mavi Nil, Güney Kordofan ve Kuzey Kordofan bölgelerinde olağanüstü hal var.

Kaynak: Time Türk