Dün akşam saatlerinde, Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın duyurduğu Cezayir'de kaybolan Fransız turistin Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlı Hilafetin Askerleri örgütü tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı.

İnternette yayınlanan bir videoda IŞİD'e bağlı olduğu belirtilen örgüt, Cezayir'de Fransız vatandaşı bir dağcıyı kaçırdığını duyurdu. Fransa Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin de, gerçekliğini doğruladığı videoda teröristler, Fransa'nın, IŞİD hedeflerine yönelik yeni bir hava saldırısında Fransız turistin öldürüleceği tehditinde bulundu. Videoda eli silahlı iki kişi arasında oturduğu görülen Fransız vatandaşı 55 yaşındaki Herve Pierre Gourdel ise Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a seslenerek, Fransa'nın Irak'a müdahalede bulunmaması çağrısında bulundu. Gourdel, Hollande'ın bütün gücünü kullanarak kendini bu karmaşadan kurtarmasını istedi.

Dün akşam, Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cezayir'de Fransız vatandaşı bir turistin kaçırıldığı duyurulmuştu. 55 yaşında Herve Pierre Gourdel isimli turistin, Cezayir'in doğusundaki Tizi Ouzou bölgesinde dağ yürüyüşü yaptığı sırada kaçırıldığı belirtilmişti. Cezayir'de yayın yapan El Ahdath haber sitesi ise Fransız turistin terörist bir grup tarafından kaçırıldığını iddia etmişti.

Bugün radikal selefi örgüt IŞİD sözcüsü Abu Mohammad al-Adnani, internette yayınlanan açıklamalarında örgüt üyelerini Fransa ve Amerika'ya karşı savaşmaya çağırmıştı. Videolu mesajda, en güzel mücadelenin bu ülkelerin vatandaşlarına saldırılarak verileceği kaydedilmişti.