Çinli işçiler işgal edilmiş Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde geleneksel olarak Filistinlilerin çalıştığı inşaat işlerini devralmışlardı. İsrail Gazze'yi kuşattıktan sonra Filistinlilerin burada yaşamasını yasakladı ve Filistinliler için Batı Şeria'da çalışmalarına kısıtlı izinler verilmeye başlandı.
2017 Mart ayında işgal hükümeti Çin'den 20 bin işçi getimek amacıyla bir karar onayladı.

Middle East Monitor'un haberine göre Çin de aldığı bir karar ile vatandaşlarının Kudüs dahil 1967'den beri işgal altında olan topraklardaki yerleşim yerlerinde çalışmasını yasakladı.

MISIR VE İSRAİL'İN 'FİLİSTİN' TALEBİ

Mısır resmi haber ajansında yer alan habere göre, Mısır'ı ziyaret eden Çin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Gong Xiaosheng, Çin'in Kahire Büyükelçiliği'nde düzenlediği basın toplantısında, "Mısır ve İsrail, Pekin'den Filistin-İsrail barış sürecinde büyük bir rol oynamasını talep etti" dedi.

Çin'in, Filistin meselesi ve barış süreciyle ilgili Mısır'la daha iyi iş birliği ve koordinasyon kurmaya çalışacağını aktaran Xiaosheng, Gazze'deki Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki askeri gerginliğe işaret ederek, mevcut gelişmelerden ve gerginlikten derin endişe duyduğunu dile getirdi.

Xiaosheng, Mısır'da Filistin-İsrail sorununa ilişkin yaşanan gelişmelerle ilgili görüşmelerde bulunduğunu belirterek, "Mısır tarafı barış sürecinde Pekin yönetiminin aktif rol almasını istediğini aktardı. Öte yandan İsrail de Çin'in daha büyük bir rol üstlenmesi önerisinde bulundu. Bu, önemli bir gelişme. Nitekim geçmişte İsrail, ABD'nin Filistin meselesinde tek taraf olmasında ısrarcıydı. Çin, Arap Barış Girişimini ve Filistin halkının çıkarlarıyla örtüşen tüm girişimleri destekliyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Time Türk