ABD Başkanı’nın ikametgahı Beyaz Saray'da 10 gün içinde ikinci kez çitlerden atlama vakası yaşandı. Ancak bu kez çitlerden atlayan ve bıçaklı olduğu öne sürülen kişinin bahçeyi aşıp Beyaz Saray’ın içine kadar ulaştığı ifade ediliyor.

Adı Omar Gonzalez olduğu belirtilen 42 yaşındaki bir kişi, Beyaz Saray’ın 64 metre uzunluğundaki ön bahçesini aşarak ilk kata girdi. Giriş koridorunu boydan boya koşan Gonzalez, burada kadın gizli servis elemanı ile karşılaştı ve onu da aşmayı başardı. Resepsiyon, seremoni ve basın toplantılarının yapıldığı Doğu Salonu'na ulaşan Gonzalez, Yeşil Salon’a girmeyi denerken yakalandı.

Gizli Servis Sözcüsü Edwin Donovan olay hakkında araştırmaların sürdüğünü ve şu an için bir açıklama yapmayacaklarını dile getirdi.

Benzer bir hadise 10 gün önce de yaşanmış, demir parmaklıkların üzerinden atlayan bir kişi Beyaz Saray’ın bahçesinde iken durdurulmuştu. Gonzalez, Beyaz Saray’ın içeni girmeyi başaran ilk kişi oldu.

Beyaz Saray dünyanın en korunaklı binası olarak biliniyor. Bina, ABD başkanı ve ailesini korumakla görevli gizli servis elemanları tarafından korunuyor.