Macleod, Bzı BM görevlilerinin, “yardım çalışanı” görevlisi kimliğini paravan olarak kullanıp son on yılda 60 bine yakın bilinmeyen tecavüz vakası gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Macleod, “Dünyada on binlerce cinsel taciz/tecavüz eğilimli yardım gönüllüsü var. Üzerinize bir UNICEF tişörtü giyiyorsanız kimse sizin ne yapmak istediğinizi sormuyor” diye konuştu.

DOSYAYI GEÇEN YIL TESLİM ETTİ

Macleod, Uluslararası Gelişme Departmanı DFID'e geçen yıl bu dosyayı verdiğini belirterek BM nezdinde birçok ajansın içinde çalışan 3300'e yakın cinsel tacizi/tecavüzü olduğunu tahmin ettiklerini belirtti.

Binlerce “yağmacı” cinsel istismarcının yardım kuruluşlarını hedef aldığını belirten Macleod, amaçlarının "zayıf olan çocuk ve kadınlara yaklaşmak olduğunu" belirtti.

BU VAKALARI ÖRTMEK İÇİN ÖZEL ÇABALARI OLANLAR VAR

Konuyla ilgili on yıldır yaşanan vakaları örtmek noktasında da “özel” bir çaba gösterildiğini vurgulayan Macleod, belirli kişilerin bu olayın patlak vermemesi için çabaladığını vurguladı.

KATOLİK KİLİSE SKANDALLARIYLA EŞDEĞER OLAYLAR

The Sun'a konuşan eski yetkili dünyanın, Katolik Kilisesi'nde yaşanan skandallarla eşdeğer bir durumla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Prof. Macleod daha önce dünyanın farklı bölgelerinde BM için yardım başkanı olarak çalıştı. Balkanlar, Ruanda ve Pakistan'da yüksek rütbeli görevler üstlendi. Görev aldığı yerlerde BM Acil Yardım Koordinasyon ekiplerinin başında yer aldı.

Kaynak: Time Türk