Suriye’nin İdlib kentinde çok sayıda çocuğun ölümüne neden olan kızamık aşısında kas gevşetici olarak da kullanılan 'atrakuryum' maddesi tespit edildiği belirtildi. Narkoz olarak da kullanılan atrakuryumun miktarının 10 katının olduğu aşıların çocukların ölümüne neden olduğu kaydedildi.

Muhaliflerin kontrolündeki İdlib’te kızamık aşısı yapılan çok sayıda çocuğun ölümünün ardından yapılan incelemelerde çarpıcı sonuçlara ulaşıldı. Güvenlik komitesinin yaptığı inceleme raporunda çocuklara yapılan aşılarda yüksek oranda kas gevşetici özelliği olan atrakuryum maddesinin tespit edildiği belirtildi. Raporda kullanılan atrakuryumun vücuttaki tüm kasları gevşettiği özellikle solumum kaslarını adeta felç ettiği belirtildi.

Yapılan araştırmada bir ameliyatta kullanılan narkozun on katı oranında çocuklara verildiği tespit edildi. Bir ameliyatta hastayı uyuşturmak amacıyla narkoz olarak 0.5 mg atrakuryum verildiği, çocuklara enjekte edilen aşılarda ise 5 mg atrakuryum olduğuna dikkat çekildi. Yapılan aşıların yaşları küçük ve ağırlıkları az olan çocukları daha fazla etkilediği ifade edilen raporda bu yüzden küçük yaşlardaki çocuklarda ölümlerin meydana geldiği kaydedildi.