Türkiye Cumhuriyeti'nin 91'inci yılı KKTC'nin başkent Lefkoşa’da ve diğer ilçelerde tören ve etkinliklerle kutlandı.

Başkent Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda yapılan törene, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Korgeneral İsmail Serdar Savaşbakanlar, milletvekilleri, askeri erkan, devlet üst düzey yöneticileri, siyasiler ve diğer yetkililerle vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Eroğlu, Akça ve Savaş'ın tören birliklerini denetlemesi ve halkın bayramını kutlanmasıyla sürdü. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasını KTBK adına kurmay tank yüzbaşı Yıldırım Demirkaya yaptı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Sevgili Atatürk rahat uyu. Senin emanetin Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti senin güvenini asla boşa çıkarmayacak, yetişen nesiller sayesinde sonsuza kadar yaşayacaktır." dedi.

Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği törende, Kıbrıs Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği, tören alanında; "Mehmetçik ve Mücahit Gururumuzdur", "Askerlik Namustur", "Vicdani Redde Hayır" pankartları açtı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasını KTBK adına yapan Kurmay Tank Yüzbaşı Yıldırım Demirkaya, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarını ve mücadelesini anlatarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin milletinden aldığı destekle bugün çağdaş, gelişmiş ve doğu ile batı devletlerine örnek bir devlet olduğunu vurguladı.

Demirkaya, Türkiye'nin bugün modern gelişmiş bir devlet olduğuna işaret ederek, Türk halkının birlik ve beraberlik içerisinde cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağını kaydetti.