Esed rejimi ve İran destekli Şii milis güçler tarafından karadan kuşatılan Doğu Guta katliamına Rusya ise hava bombardımanlarıyla destek veriyor.

Esed rejimi ve İran destekli Şii milis güçler tarafından karadan kuşatılan Doğu Guta katliamına Rusya ise hava bombardımanlarıyla destek veriyor. Bölgeye aylardır insani yardım ulaştırılamıyor. Son iki günde 250 kişinin öldüğü duyurulurken, İngiliz The Guardian Gazetesi 3 aylık bilançonun 700 ölü olduğunu duyurdu.

"21. YÜZYILIN SREBRENİTSA'SI"

Gazete resmi Instagram hesabından paylaştığı haberde 3 ayda 700'den fazla insanın öldürüldüğünü söyledi.

Gazete hesabındaki paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Suriye'deki isyancıların ele geçirdiği Doğu Guta'da son 3 ayda 700'den fazla insan öldürüldü. Dün de onlarcası öldürüldü ve yüzlercesi yaralandı. Bu Esed rejimi eliyle gerçekleştirilen kontrolden çıkmış bir şiddet olarak tanımlanabilir. Hastaneler defalarca bombalandı. Yiyecek ve sağlık maddeleri kuşatma nedeniyle çok nadir temin edilebiliyor. Konuştuğumuz yerel doktor şöyle söyledi: Eğer Srebrenitsa'ya 1990'ların katliamı dediysek, o zaman Doğu Guta da bu yüzyılın katliamıdır."

DOĞU GUTA NEREDE?

Başkent Şam'ın doğusundaki Doğu Guta, yaklaşık 5 yıldır Esed rejiminin ve destekçilerinin ablukası altında bulunuyor. Doğu Guta, muhaliflerin başkent Şam yakınlarında elinde tuttuğu son bölge olması sebebiyle çok kritik bir bölge.

Kaynak: Time Türk