Kimse Yok mu Derneği gönüllüleri Dominik Cumhuriyeti’nde ihtiyaç sahipleriyle buluştu. Ülkede faaliyet gösteren Ufuk Vakfı işbirliğiyle gerçekleşen yardım organizasyonunda, başkent Santo Domingo’ya bağlı dar gelirli halkın yaşadığı San Luis, La Barquita, Simon Bolivar gibi mahallelerde 250 kumanya paketi ailelere dağıtıldı; iftar organizasyonları yapılarak toplamda 2 bin 50 kişiye iftar verildi.

Kimse Yok Mu Derneği ayrıca 125 yetimin barındığı 3 farklı yetimhanede, Ramazan’ın ilk gününden itibaren toplamda bin 700 iftar vererek çocukların yüzünü güldürdü. Bunun yanı sıra hem iftar organizasyonunda hem de yetimhanedeki çocuklara toplam 700 adet küçük hediye paketleri dağıtılarak minikler sevindirildi.

Kumanya dağıtımı sırasında çeşitli aile ziyaretlerinde bulunan gönüllüler, ev sahipleri tarafından oldukça sıcak karşılandı. Evine ziyarette bulunulan 4 çocuk sahibi Silencio isimli Dominikli bir anne: “Bu kadar uzak mesafelerden gelip burada bizlere yardımlarda bulunuyorsunuz. Bizleri unutmayan birilerinin olduğunu bilmek gerçekten harika. Çocuklarım ve kendi adıma sizlere sonsuz teşekkür ediyorum.” diyerek duygularını dile getirdi.

Başka bir ziyarette ise 6 çocuğuyla birlikte teneke bir evde yaşayan 42 yaşındaki diğer bir anne ise: “Çocuklarım ve ben geçim konusunda oldukça sıkıntı çekiyoruz. Sizler burada bizlere umut oluyorsunuz. Sizin gibi insanlar olduğu sürece bizim gibi dar gelirli insanların yüzleri tebessüm edecektir.” ifadelerini kullandı.

İftardan önce konuşma yapan Kimse Yok mu Derneği Temsilcisi Selim Yılmaz: “Sizlere Türkiye’deki hayırseverlerin gönül dolusu selamlarını getirdik. Globalleşen dünyada hepimiz birer komşuyuz. Bizim inancımızda komşusu açken tok yatan bizden değildir anlayışı vardır. Biz de binlerce kilometre uzaktaki sizleri unutmadık. Hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmak için buraya geldik.” dedi.

İftar organizasyonları sırasında, yemekten önce halk topluca dua etti. Türkiye, Kimse Yok mu Derneği gönüllüleri ve bağışta bulunan hayırseverler için iyi dileklerde bulunuldu.