Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta içinde gerçekleştirilecek olan NATO Zirvesi ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Kıbrıs'ın önemli gündem maddeleri olacağını söyledi.

Erdoğan, KKTC'ye gelişinin ardından Ercan Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara seslendi. Recep Tayyip Erdoğan, her zaman olduğu gibi ilk ziyaretini yine KKTC'ye yaptığını kaydetti.

Bu ziyaretinde resmi diplomatik ilişkiler sürecini KKTC'den başlatmış olduklarını ifade eden Erdoğan "Ananın yavrusuyla buluşması ne kadar anlamlıysa buradaki buluşmamız o kadar anlamlıdır." dedi.

Bugün KKTC'de gerek cumhurbaşkanı Eroğlu ve diğer görüşmelerinde KKTC'nin dik duruşunu uluslararası camiadaki yerini tekrar dertleşeceklerinin altını çizen Erdoğan, NATO ve BM Genel Kurulu'nda Kıbrıs'ın önemli gündem maddesi olacağını aktardı.

Türkiye'den gelecek suyu da hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şunu bilmenizi istiyorum. Hiç bir zaman KKTC'yi unutmamız söz konusu olamaz. 2 ay içerisinde denizin altından su KKTC'ye ulaşıyor. İnşallah su ulaşıyor. Sudan sonra yine denizin altından elektrik de buraya ulaşmış olacak. Burada yine ara sıra kesinti falan inşallah olmayacak."şeklinde konuştu.

"GARANTÖR ÜLKELER GÖREVLERİNİ YAPMALIDIR"

Garantör ülkelerin görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini dile getiren Erdoğan, "Şunu da söyleyeyim. Güney Kıbrıs'ın da ihtiyacı olduğu zaman bizim bu attığımız adımlardan onlar da bundan barışın mesajını alacaktır. Burada arzumuz şudur; garantör ülkeler olarak Türkiye nasıl görevini yapıyorsa Yunanistan'da bu görevlerini yapmalıdır. Bunlar gerçekleştirilirse inanıyorum ki Kıbrıs sorunu çözülecektir." dedi.