KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta var olan gerçekler dikkate alınarak bir antlaşma yapmanın mümkün olduğunu söyledi. Eroğlu, “Yeter ki Rum komşularımız Kıbrıs’ı 1974 öncesine geri götürebilecekleri hayalinden vazgeçsin.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenledikleri ortak basın açıklamasında konuşan Eroğlu, Türk tarafının, Kıbrıs konusunun daha fazla gecikilmeden barışçı bir sonuca bağlanması noktasında kararlı olduğunu kaydetti.

Eroğlu, barışçı tutumuna rağmen Kıbrıs Türkü’nün ambargo ve izolasyon altında tutulmasının büyük bir haksızlık olduğunu söyledi.

“Anavatan Türkiye’nin her alandaki büyük desteği, halkımızın kararlılığı, bizi, yok olmanın eşiğinden bugünkü noktaya getirdi.” diye konuşan Eroğlu, Türkiye’den borularla su getirme projesinin Erdoğan’ın “kararlılığı ve direktifleri sayesinde hayalden gerçeğe dönüştüğünü” vurguladı.

Kıbrıs Türk tarafının müzakerelerde yapıcı ve uzlaşmacı öneriler ortaya koyduğunu ve açılımlar yaptığını anlatan Eroğlu, “Buna devam edeceğiz ama halkımızın sabrının kalmadığını da ifade etmek istiyorum. Ve kimse bizi yanlış değerlendirmesin.” şeklinde konuştu.