Alman Havayolları Lufthansa’nın ucuz yolcu taşıyan şirketleri Eurowing ve Germanwings 24 saatlik greve gitti. Grev nedeniyle yedi havaalanından 130 havaalanına yapılması planlanan 380 uçak seferi iptal edilirken, iptal edilen uçuk seferlerinde Türkiye uçuşları da bulunuyor.
Lufthansa’nın alt şirketleri Eurowings ile Germanwings havayolları greve gitti. Kabin personeli sendikası UFO ile işveren arasındaki ücret artışı ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi konusunda anlaşma sağlanamayınca Eurowings ile Germanwings çalışanları bir günlük greve gitti. Grev nedeniyle Düsseldorf, Köln, Dortmund, Hannover, Stuttgart, Berlin ve Hamburg havaalanlarından Avrupa geneline 130 havalimanına planlanan yapılan 380 uçak seferi iptal edildi. İptallerin yanı sıra bazı seferlerde ise gecikmeler yaşanacağı açıklandı. İptal edilen uçuşların arasında Türkiye uçuşları da bulunuyor. Uzun menzilli uçuş yapan personelim greve gitmediği bildirildi.
UFO sendikasından yapılan açıklamada ise, kabin personeli için kısmi süreli çalışma kuralları konusunda işveren ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başarısızlığa uğradığını açıkladı. Sendika, işverenin sunduğu kısmî süreli çalışma önerisinin çalışanlara işlerinde ve aile hayatlarında rahatlama sağlamadığını bu nedenle son çare olarak greve gitme kararı aldığını bildirdi.