Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan bir videoda İsrail askerlerinin Filistinli bir genci nasıl hedef aldıkları görülüyor. Görüntüler İsrail askerlerinin Filistinlileri 'rastgele' hedef aldığını net biçimde gösteriyor. Videoda 'pembeliyi vur' diyen bir askere, diğer bir asker 'ama mavili hedefteydi' diyor.

Geçtiğimiz günlerde İsrail askerlerinin Filistinli bir genci hedef aldığı bir video sosyal medyada paylaşıldı. BBC Türkçe'nin aktardığına göre videodaki konuşmalar dikkat çekiciydi. Askerler tel örgülerin diğer tarafındaki Filistinlileri 'vurmaya karar vermişti.' Önce 'maviliyi' hedef almak isteyen askerlerin olay anında 'pempeliyi vurmaya karar verdikleri' görülüyor. Habere göre görüntüler Aralık 2017 tarihine ait.

"ANNEME LANET OKUDULAR"

Reuters'in haberine göre ise video eski değil. Haber ajandı yakın tarihlerde gerçekleştiği düşünülen olaya ilişkin vurulan 'pembeli' Filistinli ile görüştü. O Filistinli 28 yaşındaki Tamer Abu Daqqa. Şu anda tedavi gören Daqqa ile görüşen muhabirler gencin söylediklerini şu şekilde aktardı:

"Yerde yatan birkaç genç vardı ve açıkçası bölgeyi terk etmekten korkuyorlardı. Ben onların doğrultusunda yürümeye başladım ve korkmamalarını, yanlarına geldiğimi söyledim. O sırada bir Yahudi beni vurdu. Vurulduğumda diğer insanlarla birlikte duruyordum, ne taş atıyordum ne de başka bir şey. Beni vurdular ve daha sonra gülmeye başladılar. Anneme lanet okudular. Bunun için onları dava edebilirim."

HAARETZ FİLİSTİNLİ GENCİ YALANLAMAYA ÇALIŞTI

Netanyahu karşıtı ve liberal kesimin sesi olduğu bilinen İsrailli yayın organı Haaretz de bu haberi aktarırken Filistinli genci yalanlamaya çalıştı. Haberde "Filistinli genç kendinden biraz uzakta olan Fİlistinlilere yardım etmek istediğini söyledi fakat 81 saniyelik videoda yardım etmek istediği Filistinliler görülmüyor" ifadesi kullanıldı.

İSRAİLLİ YETKİLİLER, GÖRÜNTÜ ALINMASINA KIZGIN FAKAT O ASKERLERİ TEBRİK ETTİLER

Habere göre İsrailli yetkililerin konuya ilişkin açıklama yaptı. Bu açıklamada "keskin nişancının Filistinlileri hedef alırken videoya alınması ve yayılmasıyla ilgili disiplin süreci başlatılacağı" söylendi. Öte yandan aynı açıklamada "keskin nişancının sınırda isyanla bağlantılı bir Filistinliyi vurmasının da doğru bir hareket olduğu" belirtildi.

Kaynak: Time Türk