Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre 2017 yılında işgal altındaki Filistin topraklarında tedavi amacıyla bir yerden başka bir yere gitmek için izin bekleyen 54 Filistin'li hayatını kaybetti.

Press TV'nin haberine göre Filistinliler uzun bürokratik sisteme yenik düşerken İsrail rejimi Gaaze Şeridi'nden tedavi için Batı Kudüs ve Batı Şeria'ya gitmek isteyenlere yönelik katı güvenlik noktası kontrollerini sürdürüyor.

UZUN BÜROKRATİK SÜRECİN KURBANLARI

İsrail, kanser gibi ciddi hastalıkların tedavisinde hayati öneme sahip teknolojik sağlık makinelerinin Gazze Şeridi'ne ulaşmasına sıkı kısıtlamalarla izin vermiyor.

2017'DE EN DÜŞÜK ORAN

WHO'nun verilerine göre 2017'de sağlık amaçlı 25.000 başvurunun yalnızca yüzde 54'ü zamanında cevaplandı.

Filistin topraklarındaki WHO Ofis Başkanı Gerald Rockenschaub, "WHO'nun 2008 yılında başlayan gözlemlerinden bu yana Gazze'den hastaların çıkışlarına izin verilen en düşük oran 2017 yılında gerçekleşti. Bu endişe verici bir gerileme” dedi.

ORTAK BİLDİRİ YAYINLADILAR

WHO, Amnesty International, Al Mezan İnsan Hakları Merkezi, Filsitinliler için Sağlık Yardımı ve İnsan Hakları için Doktorlar adlı örgütler Salı günü ortak bir açıklama yaparak İsrail'e kısıtlamaları azaltması için çağrıda bulundular.

Gazze Şeridi 1.85 milyonluk yoğun nüfusuyla 2007 Haziran ayından bu yana kuşatma altında. İsrail kuşatması hayat şartlarında ciddi gerileme, işsizlik ve yoksullukta artışı beraberinde getirdi.

Kaynak: Time Türk