Fransa'da başkent Paris'in kuzeybatısında yer alan Mantes-la-Ville'de camiye yapılan ırkçı saldırı tepki çekti.

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde, aşırı sağ parti Ulusal Cephe (FN) adayı Cyril Nauth'un belediye başkanı seçildiği şehirde bulunan caminin posta kutusuna domuz dilimleri konuldu. Ayrıca bırakılan mektupta da Müslümanların hamam böceğine benzetildiği kaydedildi. Camiye gönderilen ikinci mektupda ise Mantes-la-Ville'in aşırı sağ partili belediye başkanına, şehirdeki Müslüman izlerini temizlemek için çok iş düşeceği yazıldı.

Mantes Sud Müslümanlar Birliği Derneği Başkanı Abdülaziz El Jaouhari, camiye yönelik eylemi ırkçı ve kışkırtıcı olarak tanımlarken, 12 yıldır ilk kez böyle bir saldırı ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. El Jouhari, aşır sağ partinin belediye başkanlığını kazandığı şehirdeki havanın endişe verici olduğunu vurguladı. Derneğin dini ayrımcılık ve nefreti kışkırtma suçundan Mantes-la-Jolie polis karakoluna şikayette bulundukları belirtildi.

Yerel seçimlerde kampanyasını yabancı karşıtlığı üzerine kuran aşırı sağ partili Belediye Başkan Nauth, seçimleri kazanması halinde şehirde yeni cami projelerini durduracağını açıklamıştı. Cyril Nauth, yerel seçimlerin ikinci turunda yüzde 30,26 oy oranına ulaşarak Paris çevresinde aşırı sağcı tek belediye başkanı olmuştu.