Fransa'nın Almanya sınırında yer alan Strasbourg şehrinde, 19 yaşındaki Türk kızı Gamze bıçaklanarak öldürüldü.

Genç kızın 15 yaşındaki arkadaşı tarafından 2'si boğazına olmak üzere 10 bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirtildi. Gözaltına alınan şüpheli suçunu itiraf ederken, soruşturma kaynakları ölümle sonuçlanan tartışmanın 100 Euro değerindeki bir çanta yüzünden çıktığını aktardı.

Gamze’nin dedesi Aydın Yavuz Yılmaz da Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, kavganın çanta alışverişinden dolayı çıktığını doğruladı. Kavgada 15 yaşındaki kızın Gamze'yi boğazından 3 bıçak darbesiyle öldürdüğünü söyledi. Yılmaz, bugün otopsisi yapılacak Gamze’nin Strasbourg-Meineau’daki Müslüman mezarlığına defnedileceğini belirtti.

Olayın görgü tanığı Cecile, Le Parisien gazetesine yaptığı açıklamada, 15 yaşındaki kızın oturduğu binanın girişinde gerçekleşen olayda, Gamze'nin imdat çığlıklarını duyduğunu belirtirken katil zanlısının tehditleri yüzünden çıkıp yardım edemediğini iddia etti. Cecile, Gamze'nin aldığı bıçak darbeleri sonrası kendini binanın dışına attığını, daha sonra ise kaldırıma düştüğünü söyledi. Olay yerine gelen sağlık görevlilerin yarım saatlik mücadelesinin ise Gamze'yi hayatta tutmak için yeterli olmadığını belirtti. Daha sonra polislerin, annesi ve üvey babası ile birlikte yaşayan 15 yaşındaki katil zanlısını kelepçeleyerek gözaltına aldıklarını ifade etti.

Gamze'nin öldürülmesi arkadaşlarını da büyük üzüntüye sevkederken, genç kızın çocukluk arkadaşı Hilal, Gamze'nin yaşama sevincine sahip, çok kibar ve komik bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Ayrıca Gamze'nin arkadaşları, Çek Cumhuriyeti asıllı katil zanlısı ile Gamze'nin iyi anlaştıklarını da iddia etti.

Gamze için Pazar günü 16'da olay yerinden Strasbourg Tren Garı’na kadar yürüyüş yapılacağı açıklandı.