Güney Kore'nin ikinci büyük otomobil üreticisi KIA Motors'un üç eski çalışanı, Çin'in Geely Automobile Holdings'e bilgi sızdırmakla suçlanıyor. Seul Merkezi Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, KIA'nın eski çalışanlarından üç kişinin 2013 yılı Haziran ayında, içinde firmaya ait önemli bilgilerin olduğu belgeleri rakip Çin firması Geely Automobile Holdings'e, sızdırdığını iddia etti. Savcılık, suçlananlar arasında KIA'nın eski yönetim kurulu üyelerinden Choi isimli kişinin de bulunduğunu kaydetti.

Çin şirketine sızdırılan belgelerde KIA'nın yanı sıra Hyundai Motors'a ait iş planı ve fabrikalarda kullanılan teknoloji ile ilgili önemli bilgilerin de olduğu kaydedildi.

Savcılık, Choi'un, Çin'in Geely şirketi tarafından gönderildiği bilinen eski meslektaşı Yoo ile görüştüğünü ve belge karşılığı ikisi arasında meblağı şimdilik açıklanmayan mali işlemlerin yapıldığını belirtti.

Choi ve arkadaşlarının suçlu bulunması halinde Kore'nin Haksız Rekabeti Önleme için Ticari Sırların Korunması kanunu ihlali gerekçesiyle tutuklanabileceği belirtildi.