Kurşun geçirmez yelekler Kongre'nin “büro giderleri” içine dahil edildi. Capitol Tepesi'nde kültür yavaş ve sessizce değişiyor. Kanun yapıcılar artık vergi mükelleflerinin ödeneklerini kurşun geçirmez yelekler almak için kullanabilecek ya da kendi kişisel güvenliklerini güçlendirebilecekler. Beyaz Saray Yönetim Komitesince onaylanan bir karara göre bu değişiklikler hayata geçirildi.

Son gelişme, Capitol Tepesi'nde yayınlanan dokuz resmi yayından biri olan “Kongre Üyelerinin El Kitabı” içinde “Büro harcamaları” başlığı altında yer aldı. Uygulamalar, mobilya, bayraklar ve park yapma gibi çeşitli konularda detayların listelendiği el kitabında meclis üyelerinin “güvenlik” bölümüne bakmaları gerekiyor.

GERİ ÖDENEBİLİR MASRAFLAR ARASINDA GÖSTERİLDİ

Güvenlik elemanları için belirli koşullar çerçevesinde alınacak kurşun geçirmez yelek masraflarının ise geri ödenebilir olduğu ifade edildi. Anacak kurşun geçirmez gözlük aynı geri ödemeli listede yer almadı. Yine meclis üyeleri ve güvenlik elemanlarının güvenlik eğitimlerinin ücretleri de geri ödenebiliyor.

Kaynak: Time Türk