Hollanda'nın Haaksbergen kasabasında düzenlenen 'monster truck' (canavar kamyon) festivalinde 3 kişinin ölmesi ve 23 kişinin yaralanması nedeniyle bayraklar yarıya indirildi.

Haaksbergen Belediye Binası ve diğer kurumlarda bayraklar hafta sonu hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerin yakınlarının acılarına ortak olmak amacıyla yarıya indirildi. Haaksbergen Belediye Başkanı Hans Gerritsen, ölen kişilerin yakınlarının acılarını hafifletmek amacı ile bayrakların yarıya indirilmesini olumlu bulduklarını ve ailelerle yakın temas içinde olduklarını söyledi.

'5 KİŞİNİN DURUMU KRİTİK'

Gerritsen, "Gerçekten belediye sınırlarımız içinde meydana gelen kaza bizi derin şok ve üzüntüye uğrattı. Kazada ölen 3 kişi bizim için büyük bir acı kaybıdır. Haaksbergen Belediyesi olarak kazanın hukuki ve cezai yönden araştırılması için Almelo savcısı ile temasta olduğumuzu belirtmek isteriz. Konu ile ilgili olarak görgü şahitlerinin bilgilerine başvurulacak. Bu tür üzücü kazaların bir daha olmaması için tüm önlemler alınacak." şeklinde konuştu.

Haaksbergen Belediye Başkanı Hans Gerritsen, yaralanan 23 kişiden 5'inin durumlarının kritik olduğunu söyledi.

Hollanda’nın Almanya sınırı yakınında bulunan Haaksbergen şehrinde hafta sonu yapılan dev tekerlekli kamyon gösterisi facia ile sonuçlanmıştı. Gösteride, araçların üzerinden geçen dev tekerlekli kamyon, bilinmeyen nedenden dolayı izleyenlerin arasında dalmıştı. Olayda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 5’i ağır 23 kişi de yaralanmıştı.