Hamas, hükümetin bütçesini finansal politik yolsuzluk diyerek reddetti. Hamas, Filistin Ulusal Uzlaşı hükümetinin bütçesini reddetmesine, “Bu minvalde bütçeyi onaylamak politik ve finansal yolsuzluktur.” açıklamasını gerekçe gösterdi.
Filistin Yasama Konseyi sözcü vekili ve Hamas liderlerinden Ahmed Bahar, politik ve finansal yolsuzluk ifadesinin yanı sıra bütçeyi onaylamanın “temel anayasal düzenlemelerin de ihlal edilmesi”olacağını dile getirdi.

"GÜCÜ TEK BAŞLARINA ELLERİNDE TUTUYORLAR"

Bahar, Filistin Yasama Konseyi'nin hükümetin bütçesini onaylamada tek ve özel yetkili yapı olduğunu vurguladı. Hamdallah hükümetinin düzenlemeleri ihlal etmeye devam ettiğini Fatah ve Başkanı Mahmud Abbas'ın halen gücü tek başına elinde bulundurduklarını söyledi.

"FİLİSTİN YASAMA KONSEYİ'Nİ ARADAN ÇIKARDILAR"

Bahar, “Çarşamba günü Hamdallah 2018 bütçesini kabul ettiklerini ve Filistin Yasama Konseyi'ne gösterilmeden, onaylanması için Başkan'a göndereceklerini ilan etti.” diye ekledi.

“Bu yasadışı ve ahlaktan yoksun tavır uzlaşmaya hizmet etmez ancak halihazırdaki bölünmeyi derinleştirir, hesap vermeyi hatta yargısal kovuşturmayı gerektirir.” şeklinde konuştu.

"BÜTÇE PAYINI GAZZE'YE VERMİYORLAR"

Filistin yönetimini Gazze'de yetkilendirme yapmanın silahları kontrol etmek olduğuna inanıyorlar diye eleştiren Bahar, Filistin Yönetimi'ni Gazze Şeridi'ni bütçedeki yüzde 40 civarındaki paydan mahrum etmekle suçladı.

Kaynak: Time Türk