Hollanda hükümetinin, 1915 olaylarıyla ilgili 'Ermeni soykırımı' iddiası konusunda itidalli davranılması gerektiği düşüncesinde olduğunu belirten Kaag, "Hollanda hükümeti, BM tarafından bağlayıcı bir karar ya da Srebrenitsa olayında olduğu gibi uluslararası mahkeme tarafından verilen bir hüküm olduğu zaman soykırımdan bahsedebilir" dedi.

Meclis çoğunluğu, Temsilciler Meclisine yüz binlerce Ermeni katliamını soykırım olarak tanıması için çağrıda bulunan ÇH Üyesi Joel Voordewind'in hareketini destekliyor. 

Dışişleri Bakanı Sigrid Kaag Vekilliği tarafından yapılan açıklamada, söz konusu düzenleme Ermenistan ile Türkiye arasındaki uzlaşmaya ve çözüm yoluna katkıda bulunmadı.
Öneri, 'Ermeni soykırımının tanınmasını" ve 24 Nisan'da Ermenistan'ın başkenti Erivan'da yapılan anma törenlerinde Hollanda'nın bakanlar düzeyinde temsil edilmesini içeriyor.

3'E KARŞI 142 OYLA KABUL

Hıristiyan Birliği (CU) Milletvekili Joel Voordewind tarafından hazırlanan 'Ermeni Soykırımının tanınması' önerisine, partiler destek verdi. Öneri, 3'e karşı 142 oyla kabul edildi.