Hollanda'daki hacı adaylarının kutsal beldelere yolculuğu başladı.

Hollanda'dan kutsal topraklara gidecek hacı adayları kafileler halinde Amsterdam Schiphol Havaalanı'ndan hareket etmeye başladı. 125 kişilik ilk Türk hac kafilesi dualar ve gözyaşları eşliğinde uğurlandı.

"HAC BİR MEŞAKKATİR, TURİSTİK BİR GEZİ DEĞİLDİR"

Burak Hac ve Umre Organizasyonu Başkanı Hali Şahin Hocafendi, bu yıl Hollanda'dan kutsal topraklara ilk kafilenin kendilerinin olduğunu söyledi. Şahin "Hollanda'dan hacca gidecek insanlarımıza şunu tavsiye ediyoruz. Milletimize, memleketimize ve devletimize Hollanda'da yaşayan insanlara ve daha doğrusu bütün Müslüman alemine bol bol dua etmeleri gerekiyor. Yani orası dua makamı. İnşallah bol, bol dua ederler. Hacılara kesinlikle telaş etmemelidirler. Hac bir meşakkattir. Turistik bir gezi hiç değildir. Şu andan itibaren meşakkat başlıyor. Meşakkati nispetinde bunun sevabı da vardır. Bundan dolayı ibadet ediyorum neşesinde ve kesinlikle sakin olmalılar." şeklinde konuştu.

HACI ADAYLARI HEYECANLI

Hollandalı Türklerden bazıları kutsal topraklara aileleri ile gitti. İlk kez hacca gideceğini ifade eden Ali Yağcı, Cenab-ı Allah'ın herkese bu manevi mutluluğu yaşatmasını diledi. Yağcı, "Kutsal yerlere gitmenin, hacı olmanın ve en önemlisi ise hacı olduktan sonrada hacı kalabilmenin mücadelesini vereceğiz inşallah." dedi.

Hüsnü Dal, eşi Songül Dal ile ilk defa hacca gitmenin manevi gururunu yaşadıklarını söyledi. Dal, "İnşallah Kabe'ye doğru manevi yolculuğa çıkıyoruz. Eşim ile gidiyorum. Hollanda'daki kardeşlerimizi orada unutmayacağız. Onlara orada dua edeceğiz." şeklinde konuştu.

Amersfoort şehrinden hacca giden Bekir Sak "Uçağa binmeden çok heyecanlıyız. İnşallah bu manevi heyecanla en iyi şekilde hac vazifesi nasip olur." dedi.

Hollanda'nın Gorinchem şehrinden hacı adayı Erdoğan Aydın "Cenab-ı Allah bize hacca gitmeyi nasip etti. İnşallah gidemeyen arkadaşlarımıza da nasip eder. Şu an kalbim küt küt atıyor." ifadelerini kullandı.