Eski EDL Partisi Milli Cephe ve İngiliz Milli Partisi üyesi ve halen Britain First liderlerinden olan Paul Golding ve yardımcısı Jayda Fransen, geçen yıl Mayıs ayında 16 yaşındaki bir çocuğa tecavüzden suçlanan ve Canterbury Kraliyet Mahkemesi'nde devam eden üç Müslüman adam ve bir gence yönelik eylemde bulundu.

Mahkeme devam ederken broşür dağıtarak internet üzerinden bir video yayınlayan Golding ve Fransen, bu videoda evlerin kapılarına, pencerelerine vurarak içerideki insanlara hakaretler yağdırıyordu.

The Guardian'ın haberine göre aşırı sağcı iki politikacı, Müslüman karşıtı duyarlılık oluşturmaktan sırayla 18 ve 36 haftalık hapis cezası verdi.

Savcı mahkemede politikacılarla ilgili, "Bu sanıklar sadece konuşma özgürlüklerini kullanma haklarını gerçekleştirmiyordu fakat toplumun masum üyelerinin dinsel anlamda kışkırtılarak taciz edilmesini hedefliyorlardı” dedi.

HAKİM: MÜSLÜMANLARA VE İNANÇLARINA YÖNELİK İSPATLI DÜŞMANLIK

Çarşamba günü itibarıyla Hakim Justin Barron Golding ve Fransen'in sözlerinin ve eylemlerinin Müslümanlara ve Müslüman inancına yönelik “kanıtlanmış düşmanlık” olduğunu söyledi.

Hakim Barron, “İkisinin Canterbury davasının olgularını kendi politik amaçları için kullanmada ortak hareket etme eğilimlerinden hiç süphem yok. Bu sanıkların ırka, dine ve göçmen arka planına dikkat çekme kampanyalarıdır” diye ekledi.

Fransen dini anlamda kışkırtılmış taciz ile alakalı dört maddeden Golding is üç hukuk maddesinden hüküm giydi.

Kaynak: Time Türk