İngiliz Tornado savaş uçaklarının, Kıbrıs'taki Ağrotur Üssü’nden Irak’a yönelik uçuşunun devam ettiği belirtildi. Rum basını, İngiliz Tornado savaş uçaklarının, dün beşinci kez Ağrotur Üssü’nden kalktığını yazdı.

Rum basınına yansıyan haberlerde; Tornado uçaklarının, geçtiğimiz Cumartesi sabahından itibaren Irak ve Suriye üzerinde uçuş gerçekleştirdiği ifade edildi.

Simerini gazetesi, söz konusu uçakların, Ağrotur Üssü’nden ikili şeklinde, Voyager tipi ikmal uçağı eşliğinde kalkış yaptığını da belirtti.

Habere göre Tornado uçakları, hafta sonu gerçekleştirdikleri dört uçuş operasyon çerçevesinde, herhangi bir hedefi vurmadan Ağrotur Üssü’ne geri döndü. Uçaklar, dördüncü uçuşunu Pazar akşamı gerçekleştirdi.

İngiliz Yüksek Komiseri Damian Roderic Todd konu ile ilgili açıklamasında, Rum Yönetimi’nin, IŞİD tehdidine karşı mücadeledeki kararlılığından ve desteğinden söz etti.

Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis ile dün bir araya gelen İngiliz Yüksek Komiseri Todd, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, bu tehdide karşı mücadelede akıllı ve ısrarlı bir yaklaşıma gereksinim olduğunu kaydetti.

Bu tehditlerin göğüslenmesi için Güney Kıbrıs gibi dost ve ortaklarla birlikte çalışılmasına gereksinim olduğunu söyleyen Todd, İngiliz kuvvetlerinin hafta sonu boyunca harekete geçtiğini de belirtti.

Todd açıklamasında ayrıca, IŞİD tehdidinin gerçek olduğunu ve herkesin aleyhine döndüğünü ifade etti.

RUM YÖNETİMİ’NDEN SOĞUKKANLILIK ÇAĞRISI

Öte yandan, Rum Hükümeti de operasyonlarla ilgili soğukkanlı olunması yönünde tavsiyede bulundu. Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis dün bir açıklama yaparak Kıbrıs’taki İngiliz Üslerinden IŞİD'e karşı operasyon yapılması ve bu operasyonlara müdahil olan ülkelere misilleme yapılacağına dair tehditleri yorumladı.

Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, Güney Kıbrıs’ın, tüm insanlık için tehdit yaratan teröre karşı mücadele çabalarına katkı koymayı arzuladığını ifade etti.