İngiltere’de hastalar açlıktan ve susuzluktan ölürken, Fransa’da ise İslam ve insan karşıtlığı tavan yapmış durumda. İngiltere’deki hastanelerde ve bakımevlerinde günde en az 2 kişinin açlık ve susuzluktan öldüğü ortaya çıkarken, hasta bakıcıların hastaları beslemedikleri bu yüzden öldükleri belirlendi. İnsan hakları ihlalleri konusunda birinciliği kimseye kaptırmayan batıda, İngilizlerle yarışan Fransızlar ise polislere “İslam’a karşı savaşın” emri verirken suçüstü yakalandı.
HASTALARI AÇ VE SUSUZ BIRAKIP ÖLDÜRÜYORLAR

The Sun gazetesinin özel haberinde, 2015 yılında ülke genelindeki hastane veya bakımevlerindeki yataklarında hayatını kaybeden 856 kişinin ölüm belgelerinde, “ölüm sebebi” kısmında “yetersiz beslenme veya sıvı kaybı” yazılı olduğu bildirildi. Gazete, 2015'te hastanelerde tedavi gören 297 kişinin açlıktan, 429'unun da susuzluktan öldüğünü; bakımevlerinde ise açlıktan ölenlerin sayısının 54, susuzluktan ölenlerin sayısının da 76 olduğunu kaydedildi.

YAŞLI HASTALARI BESLEMEYİ UNUTUYORLAR

Özellikle yaşlı hastaların bazı hastalıkları sebebiyle yeme-içme kabiliyetlerini kaybettiği, sağlık görevlilerinin ise yoğun mesai saatlerinden dolayı hastalarla ilgilenmediği hatta hastaları beslemedikleri vurgulanan haberde, yaşlı nüfusla ilgili çalışmalarda bulunan "Age UK" isimli derneğin hükümete sağlık alanına eğilmesi için çağrıda bulunduğu belirtildi. Age UK, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hastane ve bakımevlerindeki yaşlıların yeteri kadar beslenemediği ya da sıvı alamadığı için öldüğünü düşünmek korkunç” ifadelerini kullandı.

DEVLET PARA VERMİYOR, BAŞBAKAN ANLAMIYOR

İngiltere'deki sağlık skandalına ilişkin açıklama yapan Britanya Tıp Birliği, sağlık ve sosyal hizmetlere yönelik fonların yetersiz olduğunu ve sürekli artan hasta sayısı nedeniyle sağlık hizmetlerinin aksadığını aktardı. Açıklamada “Başbakan göreve geldiğinden bu yana, sağlık hizmetlerinin karşı karşıya olduğu durumu kavradığına dair bir ibare görmedik” denildi.

‘İNSAN'A DA ‘İSLAM'A DA DÜŞMANLAR

Yeni Söz'ün 8 Ocak tarihli, “Batıda insan olmak bile suç” başlıklı haberinde Fransa'da mültecilere yardım eden Cedric Herrou isimli bir Fransız'ın 8 ay hapis ve aracına el konulmak üzere hakkında dava açıldığı bilgisi yer almıştı. Fransa Sınır Güvenliği Polisi Genel Müdürlüğü'nün “iç yazışma” şeklinde tüm çalışanlara gönderdiği e-posta, batılı devletlerin “insana ve insan olmaya tahammül edemediğini bir kez daha ortaya koydu. Söz konusu e-postada İslam'dan “Avrupa'nın kanseri” diye söz edildi.

BİZ BU ALÇAKLIĞI ÇOK GÖRDÜK

Fransa'da yayın yapan TMC kanalında yayınlanan “Quotidien” isimli programı, 2016'nın Ekim ayında bir görevlinin ekran görüntüsünü aldığı Fransız Sınır Güvenliği Polisi Genel Merkezi tarafından tüm çalışanlara gönderilen e-postayı ve içeriğini yayınladı. E-postada “İslam Avrupa'nın kanseridir”, “Fransa hiç bu kadar ağır hasta olmamıştı”, “Müslümanlar metastazdırlar” şeklinde ırkçı ve İslam karşıtı mesajların yer aldığını söyleyen programın siyasi danışmanı Azzedine Ahmed-Chaouch, “Müslümanlara hakaret içeren cümlelerle dolu e-posta hakkında soruşturma açıldığını” belirtti. 

‘İSLAM'IN YAYILMASINI ÖNLEYİN'

Herkesin, tüm imkânları kullanarak İslam'ın Fransa'da ve Avrupa'da yayılmasına karşı durması çağrısı yapılan e-posta için Fransız Polis Teşkilatı tarafından soruşturma açıldığı ve e-postayı gönderen görevlinin tespit edildiği iddia edilmesine karşın, rezalete imza atan kişinin kimliği ve cezası alıp almadığı açıklanmadı. TV programında Sınır Güvenliği Polisi tarafından bir göçmen sorgu merkezine asılan ırkçı ifadelerle dolu afişe de yer verilirken,  Fransa Sınır Güvenliği Polisi'nin göçmen ve mültecilere şiddet görüntüleri ile sık sık gündeme geldiği hatırlatıldı. Polislerin Paris'te sokakta barınan göçmenlere aşırı soğuklar nedeniyle yardımseverlerin verdiği battaniyeleri bile zorla almaya çalıştığı görüntüler dünya basınında yer almıştı. Fransa'da ırkçı ve İslam karşıtı saldırı ve söylemlerdeki artış, birçok uluslararası kuruluşun tepkisini çekmişti.

Kaynak: Yeni Söz