İsrail'li ve Filistin'li yetkililer ziyareti olumlu karşılarken, İngiliz hükümeti adına yapılacak ziyaretin bir ayağını da Ürdün ziyareti oluşturacak.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, “Prens William'ın İsrail'e geleceğini memnuniyetle duyuruyoruz. Bu tarihi bir ziyaret, kendisi büyük bir coşkuyla karşılanacak” diye konuşurken Filistin Yönetimi adına Mahmud Abbas'ın ofisinden ziyaretin önemli olduğu ve “iki millet arasında dostluk ilişkilerini sağlamlaştırmaya katkı sunacağını umuyoruz” açıklamasına yer verildi.

Prens William'ın ziyareti hakkında detaylı bilgi verilmezken seyahatini eşinin ailenin üçüncü çocuğuna Nisan'da doğum yapacak olması nedeniyle yalnız yapacağı söyleniyor.

ŞİMON PERES'İN CENAZESİ İÇİN GİTMİŞLERDİ

Kraliçe Elizabeth'in kuzenleri Kent ve Gloucester dükleri İsrail'i 1998 ve 2007 yıllarında ziyaret etmişti. Prens William'ın babası Prens Charles ise 2016 yılında İsrail eski Devlet Bakanı Şimon Peres'in cenaze törenine katılmıştı.

Bununla birlikte İngiliz Kraliyet ailesinden İsrail veya Filistin topraklarına resmi bağlamda hiçbir ziyaret gerçekleştirilmemişti. Bu yıl ise İsrail'in kuruluşu sırasında milyonlarca Arap'ın evlerinden sürülmesi olayına konu olan Nakba'nın 70. Yıldönümü olacak.

Kaynak: Time Türk