İngiltere hükümeti, radikal selefi IŞİD örgütüne katılacağından şüphelenilen kişilerin ülke dışına çıkışını engellemeye karar verdi.

Başbakan David Cameron, çıkaracakları yeni yasa ile sınır polisinin sınır kaşılarında şüphelileri tespit ettikten sonra bu kişiler hakkında inceleme yapılacağı ve bu sürede pasaportlara el konulacağını söyledi.

Almayı planladıkları önlemler konusunda parlamentoya bilgi veren Cameron, havayolu şirketlerinin de yolcu listelerini polise önceden bildirmek zorunda olacağını ifade etti. Cameron, buna uymayan havayolu şirketlerinin İngiltere'ye sefer düzenlemesine izin verilmeyeceğini kaydetti.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Rus ordusunun Ukrayna toprakları üzerindeki mevcudiyeti için “Bu durum haksız ve kabul edilemez.” açıklamasında bulundu.

Cameron, “Rusya'nin silahlarının namlusunu Ukrayna’nın demokratik tercihlerinden vazgeçmesi için çevirdiği görünüyor.” dedi. İngiltere başbakanı, gelecekte de mevcut politikalarını devam ettirirlerse, dünyanın geri kalanının Moskova’yla ilişkisinin radikal bir değişime uğrayabileceği konusunda da Rusya'yı uyardı.