New York'un eski belediye başkanı ve işadamı Michael Bloomberg, birçok havayolu şirketinin uçuşları durdurduğu Tel Aviv'deki Ben Gurion havaalanına geldi.

İsrail havayolu şirketi El Al'e ait bir uçakla Ben Gurion'a gelen Bloomberg'i İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu karşıladı. Netanyahu, ABD'nin güvenlik endişesi sebebiyle uçuşları yasakladığı havaalanında yaptığı konuşmada, "Gerçek bir dost, gerçek bir lider ve doğruluğun yanında bir adam olarak buraya geldiniz." dedi. İsrail başbakanı, havaalanını çok iyi koruduklarını ve Amerikan Sivil Havacılı Yönetimi'nin hatalı bir karar verdiğini savundu. Netanyahu, "Bu karar sadece Hamas teröristlerini ödüllendirmek anlamına geliyor." dedi.

BLOOMBERG: TÜM DÜNYANIN EN GÜVENLİ HAVALİMANI

Michael Bloomberg ise İsrail'e geldiğinde köklerini hatırladığını ve dünyanın bu bölgesindeki tek gerçek demokrasinin burası olduğunu öne sürdü. Bloomberg, Ben Gurion'u ise 'dünyanın en güvenli havalimanı' olarak tanımladı.

Bu arada birçok havayolu şirketinin Ben Gurion'a uçuşları durdurmasının ardından ülkenin güney ucundaki Ovda havaalanının kullanılması için hazırlıklar yapıldı. Bazı İtalyan şirketlerin uçuşlarını bu havaalanına yapacakları belirtildi.