Filistin’li bir kız çocuğu İsrail’den izin çıkmadığı için yanında ailesi olmadan böbrek nakli gerçekleştirilmesi amacıyla seyahate zorlandı.

13 yaşındaki Inaam Al-Attar, böbrek nakli için Ramallah'taki Filistin Sağlık Merkezi'ne amcası eşliğinde geldi. Gazze Şeridi'ndeki ailesine ise seyahat izni verilmedi. Ramallah valisi Laila Ghannam, Inaam'ı karşıladı. Annesini görmek isteyen çocuğun ise hastane önünde ağladığı anlar kameralar tarafından kayda alındı.

Wafa Haber Ajansı'nın verdiği bilgiye göre aynı gün eren saatlerde ise anne Salwa al Attar'ın kızının yanında olabilmesi için izin çıktığı aktarılmıştı.

EN DÜŞÜK SEVİYEDE İZİN

Şubat başlarında Al Mezan İnsan Hakları Merkezi, Amnesty International, Human Rights Watch, Medical Aid for Palestinians (MAP), and Physicians for Human Rights Israel (PHRI) ortak bir açıklama yaparak İsrail'in hayati önem taşıyan sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyan Filistinlilerin Gaze dışına çıkmasına verdiği izinlerin çok düşük oranda kaldığını duyurdu. “İsrail'in yıllardır kapalı tuttuğu Gaze Şeridi'ni kuşatmanın sonlandırılması” çağrısı yaptılar.

Kaynak: Time Türk