Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Amerikan Temsilciler Meclisi eski üyesi David Duke, hesabında “Eğer İsrail için ölmeye gönüllü değilsen kendine gerçek bir Amerikalı diyemezsin” mesajına yer verdi.

Eski Amerikan Temsilciler Meclisi Üyesi David Duke, Twitter’dan yaptığı paylaşımlarla dikkat çekiyor. Bu paylaşımlarda genellikle Amerikan halkını İsrail ve Siyonistlere karşı uyandırmaya çalıştığı görülüyor.

“DÜŞMANINI TANI, ASLA UNUTMA”

David Duke, 8 Nisan’da yaptığı paylaşımda “Amerikan Hükümetini kontrol eden İsrail’de konumlanmış bir derin devletimiz var” mesajı verip Amerikan halkına, “düşmanını tanı, asla, unutma” hitabında bulundu.

“EĞER İSRAİL İÇİN ÖLMEYE GÖNÜLLÜ DEĞİLSEN KENDİNE GERÇEK BİR AMERİKALI DİYEMEZSİN”

Duke tarafından yapılan bir paylaşımda geçen ifadeler ise ziyadesiyle dikkat çekici. Bir başka Amerikalı tarafından atıldığı ve Duke tarafından aynen paylaşıldığı görülen bu twitte, “Eğer İsrail için ölmeye gönüllü değilsen, kendine gerçek bir Amerikalı diyemezsin” deniliyor.

Duke 12 Nisan’da yaptığı paylaşımda ise, “Suriye’ye karşı saldırı hakkında ne düşünürsen düşün, İsrail’e ilk bomba düşer düşmez görevin, bombanın hedefi bulması ve Filistinlerin güvenli şekilde evlerine dönmesi için dua etmektir” ifadelerini kullandı.

ÜSTELİK DAVİD DUKE DE ARIZALI BİRİSİ

Eski temsilciler meclisi üyesinin gösterdiği bu tavrın, insani ve fikri olarak hatırı sayılır bir kalitede bulunmasından kaynaklanmadığı, derdinin sadece Amerikan çıkarı olduğu da başka paylaşımlarından net şekilde görülüyor.

Zira Suriye’de Esed’i savunup, onun propaganda maksatlı sağda solda çektirdiği çoluk çocukla mütebessim resimlerini paylaşarak çocukları, masumları düşünen biri olduğu algısı uyandırmaya çalıştığı görülüyor. Dahası Esed’in adamlarının “radikalleşmiş kafa kesen İslamcılardan Hıristiyanları korurken savaşıp öldüğünü” yazarak, insanlık tarihinin en vahşi ve acımasız kıyımlarından birine imza atan bir melunu kendince kahramanlaştırdığına da şahid olunuyor.

Buna rağmen Duke’ün yine de şiddetli İsrail ve Siyonist karşıtlığı, özetle toparlanırsa; ona göre “Amerika’yı istedikleri gibi kullanmalarından ve bu şekilde de insanlığın zarardide edilmesinden” kaynaklı gözüküyor.

Kaynak: Yeni Akit (Ömer E. Keçeci)