İşgal devleti İsrail'in askerlerine meydan okuyuşun simgesi haline gelen genç kız Ahed Tamimi, birçok kez Filistin savunmalarıyla İsrail karşısında ki duruşuyla dikkat çekiyordu. İşgal güçlerinin askerine attığı tokat ile dikkat çeken kız uzun zamandır İsrail tarafından hürriyeti elinden alınarak rehin tutuluyordu.

ESARETE DEVAM KARARI ALINDI

Filistinli Kahraman genç kız Ahed Tamimi'nin hapsedilmesine karar verildi. 17 yaşında ki Tamimi 14 yıl rehin (hapis) tutulacağı yönünde haberlerle gündeme gelmişti. Ancak genç kızın hürriyetinin gasp edileceği sürenin 8 ay olarak belirlendiği kaydedildi.

EĞİTİM BAKANI BİLE NEFRET KUSMUŞTU

İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett, 17 yaşındaki Filistinli genç kız Ahed Tamimi için "hayatı boyunca hapishanede kalmalı" demiş ve eğitimden askeri alana kadar İsrail devletinde Filistin için oluşmuş nefreti kusmuştu.

KAHRAMAN VE CESUR KIZ

İsrail işgal devletine meydan okuyan ve cesaretiyle bilinen Ahed Tamimi, erkek kardeşi gözaltına alındığında da tepki göstermişti. Bu nedenle kendisi İstanbul'da ödüle layık görülmüştü. Genç kız çocukluğundan beri Filistin işgali karşısında ki dik duruşuyla dikkat çekiyor.

Kaynak: Beyaz Gündem