Middle East Eye'e konuşan kasaba sakinleri İsrail askerlerinin öncesinde genç adamı öldürmekle tehdit ettiklerini söyledi. Bilal Tamimi, “Birçok defalar bu eve geldiler; ailesini çağırdılar, onu tehdit ettiler ve ailesine: ‘Onu da Ahmed Jarrar'ı öldürdüğümüz gibi öldüreceğiz' dediler” şeklinde beyan verdi.

2 KERE VURULDU

Filistin yanlısı eylemci ve Tamimi'ye Özgürlük Kampanyası için çalışan Jonathan Pollak, 21 yaşındaki Ezz al-Din Tamimi'nin gerçek mermiyle askerlerden 45 metre uzaktayken iki defa vurulduğunu aktardı. Görgü tanıklarıysa mermilerin onu boynundan ve göğsünden vurduğunu ifade etti.

BAKANLIK: ÜÇ KURŞUNLA YAKIN MESAFEDEN VURULDU

Filistin Haberleşme Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Tamimi'nin soğukkanlılıkla ve üç kurşunla yakın mesafeden katledilişi insanımızın İsrail savaş makinesine karşı nasıl uluslararası korumaya ihtiyaç duyduğunu göstermektedir” denildi.

120 KİŞİNİN ÖLÜMÜNÜN ARDINDAN KINAMA GELDİ

Tele Sur TV'nin haberine göre İsrail'in “hayata karşı acil bir tehdit veya ciddi yaralanmaya” neden olmayan Filistinli eylemcilere karşı kullandığı öldürücü güç, İsrail Gazze Şeridi'ndeki Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne katılan eylemcilerden en az 120 kişiyi öldürünce uluslararası arenada dikkat ve kınamaya neden oldu.

OCAK AYINDA YİNE GENÇ BİR TAMİMİ ÜYESİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Nabi Salehkasabası ise yakındaki sadece Yahudilere özel yasadışı işgal yerleşiminin genişlemesine karşı haftalık olarak yapılan protestolarla biliniyor. Tamimi ailesi ise Batı Şeria'da yasadışı yerleşimlere karşı etkin direnişleriyle tanınıyor. 16 Ocak'ta Musaab Tamimi yine boynundan vurularak Deir Nidham kasabasında şehit edilmişti.

Kasab ise 17 yaşındaki Ahed Tamimi ve annesi Nariman Tamimi'nin saldırı ve bir İsrail askerini tokatlamak suçundan sekiz ay hapis almasından sonra daha da önem kazandı. Olay ise 15 yaşındaki Muhammed Tamimi'nin bir İsrail askeri tarafından kafasından vurularak ağır yaralanmasının ardından gerçekleşmişti.

Kaynak: Time Turk