Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 21'inci Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'ne katılan Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü bildirildi. Japonya Başbakanı Abe'nin Erdoğan'a, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i kastederek "Aktarmamı istediğiniz bir mesaj varsa iletebilirim." dediği vurgulandı.

Japonya'nın TBS kanalının haberinde, Japonya Başbakanı Abe, Birleşmiş Milletler İklim Konferansı'nın açılış töreninden önce yaklaşık 30 ülke devlet lideriyle ayaküstü görüştüğü, bunların arasında Erdoğan'ın da olduğu belirtildi. Shinzo Abe’nin, Erdoğan’a yaklaşarak kendisine "Terör ile mücadelede herkesin beraber hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum." dediği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise buna karşılık "Bu düşüncenize tamamen katılıyorum." ifadesini kullandığı aktarıldı.

Başbakan Abe'nin, Türkiye'nin Rusya'nın Su-24 uçağını düşürmesi sonrası yaşanan siyasi krize yönelik de konuştuğu ifade edildi. Abe'nin son zamanlar kötüleşen Türkiye ve Rusya ilişkilerinin iyileştirilmesi için Erdoğan’a "Benim yapabileceğim bir şey varsa, Putin'e aktarmamı istediğiniz mesajı iletebilirim." dediği öğrenildi.