Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bir araya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis arasında gerginlik yaşandığı öğrenildi. İddiaya göre görüşmeler esnasında Türk tarafının önerisine sinirlenen Anastasiadis önce gözlüklerini fırlattı; ardından da masayı terk etti.

Eroğlu ile Anastasiadis'in dünkü görüşmelerinde kriz çıktığı belirtildi. Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde yapılan görüşmelerin her zamanki gibi rutin geçmesi beklenirken, dünkü görüşmede Anastasiadis'in tavırları müzakere masasında bulunanları şaşırttı.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Kıbrıs Türk tarafı ve Rum Yönetimi'nin önceki liderleri olan Talat-Hristofyas, Eroğlu-Hristofyas görüşmelerinde sağlanan yakınlaşmaların dikkate alınmasının ısrarı üzerine, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades sinirlendi. Önce gözlüğünü görüşme masasına fırlatan Anastasiadis, ardından da Rum müzakere heyetini masada bırakarak kalktı. Müzakere masasında bulunanlara da konu ile ilgili açıklama yapılmaması rica edildi.

Birleşmiş Milletler (BM) ise liderlerin görüşmelerinden sonra açıklama yaptı. BM açıklamasında, toplantının olumlu bir havada geçtiğini belirtti. Ancak, müzakere masasında yaşananların, BM açıklamasından daha farklı olduğu ifade ediliyor.

EROĞLU DA BASIN AÇIKLAMASI YAPMADI

Hemen her görüşme sonrasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelerek açıklama yapan Eroğlu'nun da bu görüşme sonrasında basın açıklaması yapmaması dikkat çekti.

Öte yandan, liderler 2 Eylül'de yeniden bir araya geleceği belirtildi.